Excursie Piatra Craiului Mică – 1816m (2 septembrie 2023)

De data aceasta providențial s-a rânduit să abordăm un traseu “serios” în masivul Piatra Craiului, ca excursie de vară pentru “grupul de munte” de la Sf. Alexie!

Astfel, un grup compact, motivat și energic, tineri din două generații distincte, ne-am înghesuit în două mașini și am descins la Zărnești într-o minunată și însorită zi de sâmbătă, la început de septembrie!

Opțiunea pentru această drumeție a fost traseul: Prăpăstiile Zărneștilor – Cabana Curmătura – Șaua Curmăturii – Vf. Piatra Mică a Craiului (1816m). Putem spune că prin ascensiunea acestui vârf, cu porțiunile de hornuri amarate cu cabluri, am efectuat și cel mai dificil traseu al excursiilor verii acesteia! Dar… tinerii constituenți ai echipei au depășit cu voioșie și atenție toate obstacolele și ne-am bucurat cu toții de magnificul peisaj de pe vârf! Zărneștiul, Măgura Codlei, Bucegii, Postăvarul, Piatra Mare, ba chiar și Ciucașul și Brașovul se așterneau la poalele Craiului și se vedeau până departe, spre orizontul estic, pufoșii nori cumulus în feluritele lor alcătuiri și jocuri întregind minunat întreaga panoramă!

Vârful este marcat cu o Cruce mare, întru pomenirea Eroilor căzuți în luptele ce s-au dat în Primul Război și aici, în Piatra Craiului, granița dintre Regat și Transilvania fiind la vremea respectivă fix pe mijlocul masivului muntos.

A fost o  excursie minunată, cu splendidele culori montane ale verii, cu traversarea etajelor biovegetale specifice altitudinilor urcate și cu un efort ce ne-a oxigenat binefăcător și revitalizant! Această mică introducere în Împărăția Crăiesei, o lume de calcar și abrupturi, de verde vegetal ce îmbrățișează stânca alburie cu tenacitatea vieții care biruiește regnul mineral, a fost o binecuvântare pentru trup și suflet!

Nihil sine Deo!

Galerie Foto