Excursie Sinaia – Calea regală (8 iulie 2023)

Galerie Video si Foto

Este vara si vacanta, astfel ca sambata 8 iulie, cativa tineri din Parohia noastra au hotarat sa urmeze “calea regala” si sa descinda in Orasul Regal, Sinaia!

Urmand la propriu calea regelui Carol I au pornit in stil clasic din Gara de Nord, au coborat in Gara Regala din Sinaia, au poposit la Manastirea Sinaia, dupa ce au traversat parcul “Dimitrie Ghica” trecand si prin fata Cazinoului (monument istoric). Manastirea Sinaia fiind ctitoria marelui spatar Mihail Cantacuzino, a fost si locul preferat de regale Carol I, inainte de a construe Pelesul si chiar si dupa aceea. Tot de la aceasta manastire si-a luat si orasul Sinaia numele. Periplul a continuat cu vizita la Castelul Peles si Pelisor, pe urmele regilor Romaniei, dupa care grupul excursionist s-a angajat intr-o ascensiune usoara pe Poteca Regala ce uraca in zig-zag prin padurea de fag si brad spre Poiana Stanii Regale, locul de petreceri campenesti al Casei Regale, Tot aici s-a admirat si un fragment din Valea Prahovei din punctul de belvedere Stancile Frantz Iosef.

Periplul s-a incheiat cu “testarea” mai multor sortimente de inghetata spre bucuria copiilor mai mici sau mai mari si cu bucuria unei excursii frumoase si instructive savarsite “cale de-o zi”.