Pelerinaj în ISRAEL SI EGIPT (M-REA SF.ECATERINA), 4-10 Mai 2020

În perioada 4-10 Mai 2020, Biserica Sf. Alexie și Basilica Travel, organizează:

Pelerinaj în ISRAEL SI EGIPT (M-REA SF.ECATERINA)

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la nr de tel:

+40 766 338 222 – Preot Paroh Alin-George Iancu

Pret 715 euro/Persoana

,,Cel mai important loc unde ar trebui să ajungem este Ţara Sfântă – Israel; este locul în care cerul s-a unit cu pământul pentru că aici Dumnezeu întrupat S-a coborât pe pământ pentru ca pe om să-l îndumnezeiască. În aceste locuri, Mântuitorul Hristos a păşit pe pământ sfinţindu-l, aici a propovăduit o altă împărăţie bazată pe dragoste, împăraţia lui Dumnezeu, S-a jertfit răstignit fiind pe cruce pentru a pecetlui această promisiune, a înviat aducând speranţa învierii noastre la Judecata de Apoi şi S-a înălţat la cer arătând în acest fel lumii şi celor care se îndoiau Dumnezeirea Sa.”

Itinerariu pelerinaj

Locul unde s-a săvârșit minunea din Cana Galileii

Ziua I, luni: Întâlnire pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) – plecări internaţionale (sala de aşteptare) – la ora 04:00, cursa Blue Air 0b 169. Decolare ora 07:00, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 09:50. Deplasare la Lod – închinare în Biserica ce adăposteşte mormântul şi moaştele Sf. Gheorghe. Cana Galileii – închinare în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii. Nazareth – închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cazare şi cină la hotel în Nazareth/Tiberias.

Biserica Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” (locul Schimbării la Faţă a Domnului)

Ziua II, marți: Mic dejun. Deplasare la Muntele Tabor – închinare în Biserica Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” (locul Schimbării la Faţă a Domnului, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteşte de frumoasa Predică de pe munte a Domnului. Vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. Tabgha – Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica Sf. Petru. Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

Mănăstirea greco–ortodoxa Sfânta Ecaterina – cea mai veche mănăstire ortodoxă din lume

Ziua III, miercuri: Mic dejun. Deplasare pe Valea Iordanului şi pe lângă Marea Moartă spre Sfânta Ecaterina. Închinare în Mănăstirea greco – ortodoxa Sfânta Ecaterina – cea mai veche mănăstire ortodoxă din lume în care a viețuit Sf. Ioan Scărarul si Sf. Nil, Filotei, Anastasie, Grigore și în care se găsesc moaștele Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina; gropnița cu moaștele Sf. Stefan Sinaitul, Paraclisul Sfântului Proroc Moise, muzeul mănăstirii – cu o importantă colecție de icoane vechi de o deosebită valoare. Noaptea se va urca pe muntele Sinai, unde se va oficia Sfânta Liturghie. Cazare şi cină la hotel, în apropierea mănăstirii Sfânta Ecaterina.

Betabara – locul Botezului Domnului nostru Iisus Hristos

Ziua IV, joi: Mic dejun. Întoarcere în Israel. Scurtă oprire la Marea Moartă, stâlpul de piatră – soţia lui Lot. Ne îndreptăm spre valea Iordanului și vom vizita locul botezului Domnului nostru Iisus Hristos. Închinare în Mănăstirea Sfântul Gherasim. Închinare în Mănăstirea „Dudul lui Zaheu” şi Aşezământul Românesc de la Ierihon. Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

Mănăstirea rusească „Înălţarea Domnului” de pe Muntele Măslinilor (Eleon)

Ziua V, vineri: Mic dejun. Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului, Mănăstirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul S-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care S-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului)

Ziua VI, sâmbătă: Mic dejun. Deplasare către Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaştele Sf. Ioan Iacob Românul). Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Proroc şi Psalmist David. Deplasare la Ein Karem – ne vom închina în Biserica Naşterii Sf. Ioan Botezătorul (ridicată pe locul naşterii Sf. Ioan) şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria. Bethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care S-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos

Ziua VII, duminică: Mic dejun. Participare la Sfânta Liturghie la Așezământul Românesc de la Ierusalim. Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi ne închinăm în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sfanta Fecioară Maria, în Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sfintei Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat Sfânta Cruce, etc). Sosire la aeroport ora 21:30. Decolare în următoarea zi la 00:20, sosire Bucureşti ora 03:10, cursa Blue Air 0b 1170.

2 comentarii la „Pelerinaj în ISRAEL SI EGIPT (M-REA SF.ECATERINA), 4-10 Mai 2020

 1. Rodica Dobircean Răspunde

  Bună ziua.
  Doamne ajută!
  M-ar interesa și pe mine pelerinajul din această perioadă.
  Și c-am cât ar costa?

  • admin Autor articolRăspunde

   Doamne ajuta, pentru detalii luati legatura cu Preot Paroh Alin-George Iancu – 0766 338 222. Pretul este de 715 euro/pers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.